fbpx

Gran Turismo 7 nog steeds offline na server onderhoud

Gran Turismo 7 1

Een online verbinding voor games is niet altijd even handig. Kijk maar naar Gran Turismo 7. De racegame is al meer dan 24 uur offline door een serveronderhoud. Gezien de racer een permanente online connectie vereist voor nagenoeg elke spelmodus, kan je de game gewoon niet spelen.

Het onderhoud ging van start op 17 maart. Maar nu, 24 uur later, is de game nog steeds offline. Ontwikkelaar Polyphony had aangekondigd dat het onderhoud langer kon duren, maar veel spelers worden nu ongeduldig.


Reden voor het lange onderhoud zou een probleem zijn door update 1.07. Zolang dat niet gefikst is, gaat de game allicht niet online. Het ontwikkelingsteam verontschuldigde al voor ongemak en dankt de fans voor hun begrip.

Wat dat probleem exact is? Na update 1.07 zou de game in sommige gevallen niet fatsoenlijk opstarten, waardoor de savefile mogelijk corrupt kan worden. Om dat te vermijden, haalde Polyphony de game offline en begon het meteen te werken aan update 1.08. Die zou voor sommige spelers al live zijn, maar toch bleef de game voorlopig offline. Iets waar tal van spelers niet over te spreken zijn.

Door het live-service model is de singleplayer ook niet toegankelijk. Waarom Polyphony Digital koos voor die permanente online verbinding? Om valsspelers tegen te gaan, volgens bedenker Yazunori Kamauchi. Een geldig argument, al verwachten spelers dan dat ze permanent toegang hebben tot de titel.

Een reactie achterlaten