fbpx

Google onthult volgende week ‘de toekomst van gaming’

Google heeft grootse plannen tijdens de Game Developers Conference. Het bedrijf wil namelijk de toekomst van gaming bekendmaken tijdens het evenement. Via een korte video, die ons door verschillende genres loodst, krijgen we al een kleine teaser. Nooit gedacht dat Google op de gamemarkt zou springen, maar dit kan wel eens revolutionair zijn.

Ons vermoeden? Het bedrijf onthult een variatie van Project Stream, gespecialiseerd voor games. Allicht krijgen we dan ook de bijbehorende hardware, nu nog bekend als Project Yeti, te zien. Opvallend is dat Google ook al een placeholder-pagina in de Play Store heeft klaargezet, al valt er nog niet veel te zien. Een tijdje geleden dook al een patent op voor een gaming controller van Google. Daarnaast zou de uitgever de laatste maanden heel wat ontwikkelaars benaderd hebben om projecten voor de service te creëren.


Het is geen verrassing dat uitgevers de focus willen verleggen van fysieke games naar digitale of gestreamde games. Ook Microsoft is duidelijk al aan het experimenteren met deze nieuwe vorm van gamen.

Het zou een voordeel kunnen zijn, want toekomstige consoles zijn in dat geval veel goedkoper. De grafische krachtpatserij wordt gerendered door een krachtige pc, die de game streamt naar een gaming digi-box onder je tv. Geen extreem dure technologie meer nodig in je console, dus. Nu hopen dat de internetinfrastructuur even snel genoeg evolueert.

Een reactie achterlaten