fbpx

Google stopt met Stadia in januari en betaalt alle aankopen terug

Techgigant Google heeft aangekondigd dat het zijn game streaming service Google Stadia definitief stopzet op 18 januari 2023. Als gevolg worden alle hardware en game-aankopen terugbetaald, mits ze via de Google Store gemaakt zijn. Die refund zou eind januari rond moeten zijn.

Grote baas van Stadia Phil Harrison schrijft in een blogpost dat het platform minder populair was dan verwacht, ondanks de sterke technologie die het project aanstuurde.


Google geeft de streaming tech van Stadia echter niet op. Volgens Google heeft de streaming technologie zich bewezen op grote schaal en kan het gebruikt worden voor meer dan games. Google wil de technologie daarom gaan integreren bij YouTube, Google Play en zijn Augmented Reality-platformen.

Google belooft zich te blijven inzetten voor de toekomst van de game-industrie met onderzoek naar nieuwe tools, platformen en meer. Al moet het misschien toch een beetje meer rekening houden met de interesse van de gebruikers in de toekomst?

Heb jij ook al games gekocht om te spelen op Google Stadia? Dan kan je jouw centen terug vragen. Hier vind je alle info over het terugbetalingsproces.

Een reactie achterlaten