fbpx

God of War bedenker: ‘Kratos is te soft geworden’

god of war ragnarok.jpg

God of War Ragnarök mag dan wel een verkoopsucces zijn, de geestelijke vader van Kratos is niet zo blij met de richting die zijn held uitgaat. God of War-bedenker David Jaffe vindt dat Kratos te soft geworden is.

In een video op YouTube bespreekt Jaffe de oudere, meer bedachtzame versie van Kratos. Die is gebaseerd op de échte ervaringen van regisseur Cory Barlog met het vaderschap. Jaffe vindt dat het persoonlijke leven van een ontwikkelaar los moet staan van het verhaal van een fictief personage.


Hij maakte de vergelijking met Indiana Jones van Steven Spielberg: “Weet je wat, ik ben Steven Spielberg. Ik ben ouder nu en ik vind familie belangrijk en dus wil ik verhalen vertellen over een vader en zoon. Nee, verdomme, dat is niet waar dat personage voor staat, zij het Indy of Kratos.”

David Jaffe is de bedenker van God of War en regisseerde de originele game. Daarnaast was hij Creative Director van God of War 2, al zat Cory Barlog in de regiestoel van het tweede deel. Jeffe verliet Sony in 2007, maar Barlog bleef aan de reeks werken. Barlog is verantwoordelijk voor de Noorse saga van God of War.

In 2019 lanceerde Santa Monica Studio de documentaire Raising Kratos. Daarin bespreekt de studio niet alleen de reis en groei van Kratos, maar ook de persoonlijke ervaring van Cory Barlog die worstelt met het vaderschap. Barlog reageerde al op het statement van Jaffe:

Wie alle God of War games gespeeld heeft, weet dat Griekse Kratos natuurlijk een hele andere persoon is dan Noorse Kratos. Of dat een goede evolutie was? Daar laten we jullie over discussiëren in de comments!

Een reactie achterlaten