fbpx

Ghost of Tsushima: Director’s Cut komt officieel naar PS5 en PS4

Ontwikkelaar Sucker Punch Productions heeft officieel Ghost of Tsushima: Director’s Cut onthuld. De nieuwe versie lanceert met een lijvige uitbreiding en next-gen upgrades. De game komt al op 20 augustus naar PS5 en PS4 en brengt heel wat nieuwigheden mee.

Op PS5 krijgt de game tal van visuele extra’s. Zo is er ondersteuning voor haptische feedback en de adaptieve triggers van de DualSense controller. Daarnaast wordt je meegezogen in de Oosterse locaties dankzij 3D audio. En natuurlijk zal de game renderen in 4K aan 60 fps, met drastisch verbeterde laadtijden.


De Director’s Cut bevat bovendien een volledig nieuw hoofdstuk dat zich afspeelt op Iki Island. Vorige week doken al geruchten op dat Ghost of Tsushima een standalone uitbreiding zou krijgen met de naam Ghost of Ikishima. Niet helemaal correct dus, want die uitbreiding maakt nu deel uit van de Director’s Cut.

In het nieuwe hoofdstuk zakt Jin Sakai af naar Iki Island, dat bezet is door de Mongoolse troepen van Khotun Khan. Eenmaal aangekomen, raakt Jin opnieuw slaags met de vijandelijke troepen, al is het gevecht deze keer een stuk persoonlijker. Waarom? Dat verklapt Sucker Punch niet, maar bereid je alvast voor om meer te leren over Jins verleden.

Op Iki zal je tegenover krachtige nieuwe vijanden staan, nieuwe exotische locaties verkennen en nieuwe accessoires en uitrusting vinden. Ook niet onbelangrijk: er zijn nieuwe dieren om maatjes mee te worden.

Wie Ghost of Tsushima al heeft op PS4, kan zijn save data zonder problemen overzetten naar de PS5-versie. De Iki-uitbreiding is speelbaar vanaf Act 2.

Merk wel op dat de overstap naar de Director’s Cut niet gratis is. Heb je de originele game al op PS4, dan betaal je €19,99 voor de upgrade naar de Director’s Cut op PS4. Wil je meteen overstappen van PS4 naar de PS5-versie dan kost dat €29,99.

Ghost

Een reactie achterlaten