fbpx

Gerucht: specs van PlayStation 5 Pro gelekt

PS5

Nu een gestroomlijnde versie van de PlayStation 5 aangekondigd is, wordt een PlayStation 5 Pro allicht de volgende stap voor Sony. Volgens geruchten zou die console accelerated ray tracing ondersteunen en tal van andere performance verbeteringen krijgen.

Onlangs berichtte RedGamingTech dat het nieuwe technnische details opgevangen had omtrent de interne specs van de PlayStation 5 Pro. Zo wordt de console aangedreven door een 8-core custom Zen 2 CPU met een capaciteit van zo’n 4Ghz. De RDNA 3 custom GPU heeft 60 rekeneenheden en draait aan 2500-2800 MHz.


De console krijgt een 16 GB GDDR6 geheugen met een snelheid van 18000MT/s. Daarnaast zou de Tempest Engine dubbel zo krachtig zijn als die van de standaard PS5. En mogelijk bezit de PS5 Pro nog 2/4GB DDR5 RAM voor het besturingssysteem. Dat komt dus neer op:

  • 8-core custom Zen 2 cpu @ lage 4Ghz
  • 60 Compute Units RDNA 3 hybrid @ 2500-2800Mhz
  • 16GB GDDR6 geheugen @ 18000MT/s
  • 2/4GB DDR5 RAM voor OS
  • Verdubbelde prestaties van Tempest Engine

De CPU van het systeem is dus nog steeds van AMD, maar zal niet gebaseerd zijn op de nieuwere AMD-architecturen. Gezien de PS5 Pro bij de Zen 2 architectuur blijft, krijgt de CPU dus ook geen heel grote upgrade.

Natuurlijk is het lek niet bevestigd. En volgens geruchten zou Sony verschillende variaties van een PlayStation 5 Pro aan het testen zijn. Het is mogelijk dat de uiteindelijke specs een variatie zijn op wat hierboven beschreven is.

Denk jij dat er effectief een PS5 Pro aankomt?

Een reactie achterlaten