fbpx

Gerucht: Sony wil Helldivers 2 naar Xbox brengen

helldivers 2.jpg

Twee maanden na release blijft Helldivers 2 een bijzonder druk gespeelde game, zowel op PlayStation 5 als pc. Binnenkort krijgen de troepen van Super Earth misschien extra versterking, want Sony zou volgens geruchten de populaire co-op shooter ook naar Xbox willen brengen.

Tijdens de nieuwste aflevering van The XboxEra Podcast, kwam het gerucht aan bod dat Sony aan tafel zit met Microsoft om de game naar Xbox Series X/S te brengen. Het doel is vooral om de community van de game te vergroten. Helldivers 2 is een live-service game, hoe groter de community, hoe gezelliger het wordt op het slagveld.


Volgens The XboxEra Podcast zou PlayStation een nieuwe ceo hebben die flexibeler is dan voorganger Jim Ryan. Daardoor zouden er eerste gesprekken aan de gang zijn met Microsoft om te bekijken of Helldivers 2 op Xbox een optie is.

Natuurlijk staat er nog helemaal niets vast. Van een deal tussen PlayStation en Xbox is dus nog geen sprake. Al zou het de deur natuurlijk openzetten voor cross-play in Helldivers 2 en dus nog grotere veldslagen en dodelijk knalplezier.

De muur tussen concurrenten PlayStation en Xbox wordt steeds meer gesloopt. Begin dit jaar kondigde Xbox aan dat Sea of Thieves en drie andere Xbox-exclusives de overstap naar PS5 maken. De kans dat PS5 exclusives de overstap maken in de andere richting, lijkt steeds groter.

Helldivers 2 Xbox

Een reactie achterlaten