fbpx

Gerucht: Sony wil bod doen op Paramount

Halo

Van overnames was er de laatste tijd weinig sprake, dus wil Sony daar binnenkort verandering in brengen. De uitgever zou namelijk in gesprekken zijn om een bod te doen op filmuitgever Paramount en alle media die daaronder vallen.

Volgens de Amerikaanse krant The New York Times is Sony Picture Entertainment in overleg met de investeerdersfirma Apollo Global Management om samen een bod te doen op Paramount. Eerder deed Apollo al een solo bod van minstens 26 miljard om Paramount te kopen, maar dat werd geweigerd.


Mocht de gezamenlijke overname doorgaan, krijgt Sony heel wat meer franchises onder zijn vleugels. Denk maar aan de filmadapaties van Sonic en Halo. In ieder geval zien investeerders de overname wel zitten. Toen het nieuws van de mogelijke overname bekend geraakte, steeg de koerswaarde van Paramount meteen 11%.

De filmmaatschappij heeft zijn eigen streamingdienst Paramount+ die bij ons helaas niet te krijgen is. De Halo tv-serie is een van de exclusieve series van het streamingplatform.

Wat denk jij van een mogelijke overname?

Een reactie achterlaten