fbpx

Gerucht: Assassin’s Creed Mirage uitgesteld naar 2024

Mirage

Niet alleen heeft Ubisoft de piratengame Skull and Bones uitgesteld, rond andere titels van de uitgever blijft het ook verdacht stil. En dat heeft zo zijn redenen. Volgens dataminer Script zou Assassin’s Creed Mirage niet dit jaar verschijnen, maar uitgesteld worden naar 2024.

Of we de info mogen vertrouwen? Script is de dataminer die eerder de artwork van Assassin’s Creed Mirage lekte en recent ook twee nieuwe screenshots van Avatar: Frontiers of Pandora.


Volgens Script is Ubisoft van plan om Assassin’s Creed Mirage uit te stellen naar 2024. Een reden van uitstel geeft de dataminer niet, maar het nieuws zou tijdens de nieuwe Ubisoft Forward officieel worden bekendgemaakt.

Volgens gevonden files draait Assassin’s Creed Mirage nog op de ‘oude’ Assassin’s Creed-engine, dezelfde engine als Assassin’s Creed Valhalla dus. Andere Assassin’s Creed projecten zoals AC Red dat zich afspeelt in het feodale Japan, maken gebruik van een nieuwe engine.

Gezien Assassin’s Creed Mirage oorspronkelijk een uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla was, is dat niet verwonderlijk. De titel zou ook nog op de vorige generatie consoles verschijnen, terwijl toekomstige titels enkel ontwikkeld worden voor PS5 en Xbox Series.

Assassin’s Creed Mirage speelt zich af in het 9e eeuwse Bagdad en vertelt het origineverhaal van Basim, de assassin die ook opdook in Assassin’s Creed Valhalla en Eivor zijn/haar Hidden Blade bezorgde. Volgens Ubisoft wordt het een terugkeer naar de roots van de serie met focus op stealth, free climbing en assassination missies.

Heeft Script het aan het rechte eind of maakt hij ons blaasjes wijs? Iets zegt ons dat hij het wel eens aan het rechte eind kan hebben…

Een reactie achterlaten