fbpx

Geen verhaalmissies voor Spider-Man in Marvel’s Avengers

marvels spider man

Wie had gehoopt dat Spider-Mans entree exclusieve verhaalmissies zou krijgen in Marvel’s Avengers op PS4 en PS5, moeten we teleurstellen. Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft bekendgemaakt dat de superheld enkel wat cutscenes krijgt en geen verhaalmissies. De reden? Het zou volgens de makers zonde zijn dat niet iedereen die verhaalcontent kan spelen.

In september onthulde studio nog dat de komst van Spider-Man naar PlayStation-consoles beschouwd wordt als een ‘in-game event’. Veel spelers gingen ervan uit dat Spider-Man dus ook een exclusieve verhaalmissie of twee zou krijgen zoals Kate Bishop en Hawkeye. Niet dus.


Volgens gameplay director Philippe Therien wordt het verhaal van Spider-Man uit de doeken gedaan via audiologs en geïllustreerde cutscenes. Beide kan je ontgrendelen door nieuwe Avengers multiplayer challenges te voltooien.

Waarom er geen Spider-Man verhaalmissies komen? De reden daarvoor onthulde hij in een interview met ign: “We willen al onze energie stoppen in content die iedereen kan spelen. We hebben besloten om veel van onze tijd te investeren in de Klaw raid die er binnenkort aankomt. Die beslissing stond al van het begin vast.”

PlayStation-eigenaars komen dus een beetje bedrogen uit. Hoewel Spider-Man een exclusief personage is voor PS4 en PS5, krijgt hij bijlange niet dezelfde behandeling als multiplatform personages. Langs de andere kant: gamers die boos waren omdat de held niet naar pc of Xbox komt, zullen dus niet veel missen.

Een reactie achterlaten