fbpx

Gamescom 2020 wordt mogelijk ook afgelast

Gamescom

Door de coronacrisis zijn zo goed als alle events tot de zomer afgelast. E3 is al geannuleerd en de kans bestaat dat ook Gamescom 2020 niet zal kunnen plaatsvinden. De organisatoren hebben laten weten dat er wel degelijk plannen zijn voor een digitale show, maar dat het doorgaan van de fysieke beurs in de Koelnmesse op dit moment onzeker is.

Concreet wil dat zeggen dat alle digitale shows, zoals Gamescom: Opening Night Live en allerlei livestreams wel zullen plaatsvinden eind augustus. Voor het live-evenement in de beurshallen liggen de feiten echter anders. De organisatie komt midden mei samen om de situatie te evalueren, op basis van de laatste ontwikkelingen van de coronacrisis. Tijdens die beoordeling zal beslist worden of het evenement kan doorgaan.


Het ziet er echter niet goed uit voor de Europese game-expo. Gamescom is een internationale megabeurs waar bijzonder veel nationaliteiten aanwezig zijn. Hoewel de zomerse temperaturen de verspreiding van het virus aanzienlijk kunnen vertragen en het covid-19-virus in augustus hopelijk stevig ingedijkt zal zijn, is de kans groot dat de maatregelen nog tot na de zomer verlengd worden. Een digitale Gamescom dus, gewoon vanuit je woonkamer te volgen.

Een reactie achterlaten