fbpx

E3 officieel afgelast wegens coronavirus

E3 2020

UPDATE: Zoals verwacht is E3 officieel afgelast wegens het coronavirus. ESA laat via zijn website weten dat het de lastige beslissing na een lange, moeilijke overweging heeft genomen. Samen met de uitgevers bekijkt ESA om in juni een online ervaring te voorzien.

Het ziet er niet goed uit voor ’s werelds belangrijkste gamebeurs: volgens techwebsite Ars Technica hebben verschillende bronnen bij organisator ESA bevestigd dat E3 2020 niet zal plaatsvinden wegens het coronavirus. De ESA zou vandaag het nieuws officieel bekendmaken.


Om 9u30 lokale tijd (17u30 bij ons) zou de ESA het nieuws officieel aankondigen. De organisatie heeft naar verschillende partners een memo uitgestuurd waarin staat dat de ‘er bekeken wordt om de E3 deze zomer online te laten plaatsvinden’. Gewoon livestreams en online aankondigingen dus.

Ook uitgever Devolver Digital (onder andere bekend van Miami Hotline) tweette dit bericht de wereld in:

Op 4 maart had ESA nog bekendgemaakt dat het de dreiging van het COVID-19 virus dagelijks evolueert, maar er nog geen reden tot afgelasting is. Ook al had de staat Californië de noodtoestand al uitgeroepen. Ondertussen werd ook al de GDC-beurs in San Francisco afgelast nadat Sony, Facebook en andere standhouders zich hadden terug getrokken.

Geen E3 dus in 2020, maar wel online persconferenties en livestreams. Wat denk jij ervan?

Een reactie achterlaten