fbpx

E3 2023 is officieel geannuleerd

E3

De Amerikaanse Entertainment Software Association (ESA) heeft aangekondigd dat E3 2023 is geannuleerd. De organisatie heeft een bericht uitgestuurd dat de beurs, zowel fysiek als digitaal, geschrapt wordt uit de agenda.

E3-eigenaar ESA en organisator Reedpop geven toe dat de editie van 2023 te weinig interesse lokte van uitgevers. En zo kan geen showcase georganiseerd worden die evenredig is aan de kracht, impact en grootte van de game-industrie.


Op zich kunnen we dat geen verrassing noemen. Zowel Ubisoft, SEGA en Tencent maakten recent bekend E3 2023 over te slaan. Sony en Nintendo lieten al eerder weten niet langer deel te nemen aan ‘ s werelds grootste gamebeurs. Microsoft houdt een live persconferentie in die periode, maar wil ook geen aanwezigheid meer op de beursvloer.

Allicht betekent dat meteen ook het einde van een tijdperk, want we kunnen ons niet voorstellen dat grote uitgevers volgend jaar wel intekenen. De legendarische E3-beurs zoals wij die kennen, bestaat niet meer.

Zonde, al is niet iedereen er zo rouwig om. Presentator Geoff Keighley liet al weten via Twitter dat zijn Summer Game Fest van start gaat op 8 juni. Allicht worden de livestreams van de grote uitgevers geïntegreerd in dat digitale event.

Een reactie achterlaten