fbpx

E3 2022 krijgt opnieuw geen fysieke beurs in Los Angeles

E3

Het gaat niet goed met de grootste en bekendste gamebeurs ter wereld. Ook dit jaar zal de Electronic Entertainment Expo uitsluitend digitaal te beleven vallen. Volgens organisator Electronic Software Association (ESA) werd de beslissing genomen in het kader van de coronamaatregelen. Maar iedereen weet dat steeds minder grote uitgevers nog willen deelnemen aan de show.

Omdat de omikronvariant nog stevig de ronde doet, verklaart de ESA in een statement op hun website op safe te spelen en E3 als digital-only event te laten doorgaan. Opvallend: de organisatie liet vorig jaar nog verstaan dat er in 2022 een live show zou worden opgezet, maar daar is nu helemaal geen sprake meer van. Wel kunnen we nog mediabriefings verwachten van de grote spelers.


E3 lijkt zowat een stille dood te sterven. Grote uitgevers zoals EA en Sony hadden de beurs al de rug toegekeerd voor corona de kop opstak en opteerden voor een eigen show. Bovendien kreeg E3 sinds de uitbraak van COVID stevige concurrentie van digitale shows zoals Geoff Keighleys Summer Game Fest.

Een vaste datum voor E3 2022 is er dit jaar bijgevolg nog niet, maar allicht vallen de meeste persconferenties van deelnemende uitgevers tijdens de eerste helft van juni.

Een reactie achterlaten