fbpx

Gamers checken massaal of ze deuk in schedel hebben door headset

headset dent

Gamers die vaak een headset dragen tijdens lange speelsessies, controleren best hun schedel even in de spiegel. Een streamer ontdekte namelijk een schedeldeuk op de plaats waar zijn headset op zijn hoofd steunt. De zogenaamde ‘headset dent’ blijkt nu een gegronde vrees voor menig gamer en streamer.

Het begon allemaal met de Amerikaanse streamer Curtoss die tijdens een livestream tegen kanker zich live kaal scheerde. Hij ontdekte tot zijn grote verbazing een deuk bovenop op de plaats waar zijn headset op zijn hoofd steunt.


En streamer Curtoss is lang niet de enige. Op Reddit reageerden ondertussen honderden gamers en streamers dat ze last hebben van hetzelfde fenomeen. Ze zoeken nu vooral naar een verklaring voor het fenomeen.

Waarschijnlijk is het niet eens een deuk in de schedel zelf (daar is te veel kracht voor nodig), maar gewoon het zachte weefsel van de huid die is samengedrukt door de constante druk van de headset. Gewoon je headset even niet dragen zou het probleem moeten oplossen. Een hoofdmassage zou ook helpen.

En? Heb jij een headset dent?

Een reactie achterlaten