fbpx

Firewall Ultra voor PlayStation VR2 is gemaakt in Unreal Engine 5

Schermafbeelding 2023 02 28 om 01.22.11

Horizon: Call of the Mountain mag op dit moment de mooiste game zijn voor PlayStation VR2, toch kan daar snel verandering in komen. Het nieuwe Firewall Ultra, sequel van Firewall Zero Hour, is namelijk een tactische shooter ontwikkelend in Unreal Engine 5. De game komt later dit jaar naar PlayStation VR2.

In een interview op de Unreal Engine website, legt ontwikkelaar First Contact uit welke mogelijkheden de technologie naar zijn game brengt. Vooral op grafisch vlak lijkt de Engine een sterke impact te hebben, want het team kan veel betere belichting invoegen, alsook sterkere shaders. En dat zorgt voor een veel realistischere weergave van 3D omgevingen. Iets waar een VR-titel natuurlijk veel voordeel uit haalt.


Merk trouwens op dat Firewall Ultra een van de eerste VR-games is die ontwikkeld is in Unreal Engine 5. Beniewd of dat voor de ervaring een groot verschil maakt.

Ook de features van de headset zelf worden op coole manieren benut. Zo kan je wapens uit menu’s kiezen via Eye Tracking. Of kan je zelfs de worp van een granaat ermee controleren. De Sense controllers bieden dan weer uitgebreide haptische feedback en verschillende weerstanden voor de adaptieve triggers.

De game staat gepland voor dit jaar, al is er nog geen specifieke datum. Hieronder vind je alvast de reveal trailer nog eens.

Een reactie achterlaten