fbpx

Final Fantasy XVI lost hoge verkoopverwachtingen niet in

FFXVI demo

Hoewel Square Enix vorige maand nog liet verstaan dat de sales van Final Fantasy XVI ‘extreem sterk’ waren, kon de game de hoogste verwachtingen van het bedrijf niet inlossen. Volgens de nieuwe grote baas van Square Enix, Takashi Kiryu, heeft dat te maken met de trage introductie van de PlayStation 5.

Final Fantasy XVI haalde dan wel de kaap van 3 miljoen verkochte exemplaren in de eerste week na de launch, al bleek dat voor Square Enix niet goed genoeg. Tijdens een recente presentatie van de kwartaalcijfers, onthulde de uitgever dat de winst gedaald was met maar liefst 79%, hoewel de totale omzet gestegen was.


Square Enix zal dan ook zijn best doen om Final Fantasy XVI in de komende weken agressief te promoten, aangezien het voorraadtekort van de PlayStation 5 toch stilaan weggewerkt is. Dat Takashi Kiryu de trage inburgering van de PS5 als oorzaak voor de zwakke sales aanduidt, is behoorlijk frappant. Onlangs brak de console immers nog sales records.

Natuurlijk is het niet de eerste keer dat Square Enix klaagt over de sales van zijn games. Zo zei de uitgever hetzelfde over Shadow of the Tomb Raider en andere titels. Het leek erop dat Final Fantasy XVI niet hetzelfde lot beschoren, maar ook die game kan niet aan de kritiek ontsnappen. Gelukkig heeft de game nog een release op PC in de toekomst.

Heb jij Final Fantasy XVI gespeeld? Wat vond jij ervan?

Een reactie achterlaten