fbpx

Final Fantasy VII Remake deel 2 zet nieuw verhaal verder

Het lijkt erop dat ook het tweede deel van Final Fantasy VII Remake spelers zal blijven verbazen. Althans als we co-regisseur Naoki Hamaguchi en producent Yoshinori Kitase mogen geloven. Tijdens een interview op de Computer Entertainment Developers Conference gaven ze een woordje uitleg bij de nieuwe benadering van het bekende verhaal.

Het duo gaf tijdens het gesprek toe dat er ook in het tweede deel van de Remake afwijkingen zullen zijn op het originele verhaal. Zo wil producent Kitase de verwachtingen van spelers telkens op een positieve manier ondermijnen. Op die manier wil hij de spelers verrassen, maar tegelijkertijd de verwachtingen overtreffen.


In dat opzicht wil het team de graad van detail, die we gezien hebben in Midgar in deel 1, vertalen naar de rest van de wereld in de overige delen. Maar dat niet alleen, want bestaande mechanismen en features blijven evolueren. Neem bijvoorbeeld het gevechtssysteem. Regisseur Hamaguchi teaset dat er nieuwe elementen zijn, waardoor fans bij elk volgend deel iets nieuws hebben om mee aan de slag te gaan.

Een interessante aanpak, die elk nieuw hoofdstuk fris en vernieuwend maakt. Al hopen wij dat het team het overkoepelende geheel niet uit het oog verliest, zodat elke sequel geen breuklijn vormt met zijn voorganger.

Een reactie achterlaten