fbpx

Final Fantasy VII Rebirth neemt je save file van Remake niet over

Final Fantasy 7 Rebirth

Opvallend nieuws uit de stal van Square Enix: de uitgever heeft bekendgemaakt dat je de save files van Final Fantasy VII Remake niet kan overzetten naar het aankomende Final Fantasy VII Rebirth.

Het nieuws raakte bekend via een interview op de PlayStation Blog. Zo vermeldde regisseur Naoki Hamaguchi dat het Final Fantasy VII Remake project een trilogie wordt, waarvan elk deel als een standalone game functioneert.


Om die reden is de balancing van elke game onafhankelijk aangepakt en zullen de levels en vaardigheden van spelers niet overgezet worden naar het volgende deel.

Een logische keuze, want ongetwijfeld zijn er spelers die level 99 behaald hebben in Remake. In dat geval zou je bijzonder overpowered aan Rebirth kunnen beginnen, waardoor er geen uitdaging meer in zit. Of Square Enix de levels van alle personages reset? Dat is voorlopig onbekend.

In ieder geval is er wel een speciale bonus voor spelers die Remake gespeeld hebben, waardoor ze beginnen met iets extra. Een verrassing is die speciale bonus helaas niet meer, want een Square Enix blog post onthulde de goodies al.

Zo krijg je een Leviathan Summon Materia als je save data van Remake op je PS5 hebt. En een Ramuh Materia als er Episode Intermission save data op je PS5 aanwezig is.

Final Fantasy VII Rebirth verschijnt 29 februari op PS5. Dat de game opnieuw een groots avontuur wordt, staat nu al vast. De nieuwste trailer ziet er alvast indrukwekkend goed uit.

Een reactie achterlaten