fbpx

Final Fantasy 16 zorgt voor oververhitte PS5-consoles

Final fantasy 16 review 2

Ben jij nog volop bezig met Final Fantasy XVI? Dan kan je best voldoende pauzeren. Verschillende spelers melden dat hun PlayStation 5 oververhit raakt door de game. Bijgevolg schakelt de console zichzelf uit om interne schade te voorkomen.

Boosdoener zijn vermoedelijk de bombastische en spectaculaire boss battles van de game. Wie de titel gespeeld heeft, weet dat er bijzonder veel gaande is op het scherm tijdens zo’n confrontatie. Waardoor sommige PS5-consoles overhit geraken.


Tal van spelers gaan ervan uit dat de grafische modus aan de oorsprong van het probleem ligt. In tegenstelling tot de performance mode, geeft die alle grafische details weer in een zo hoog mogelijke resolutie.

Iets wat volgens anderen dan weer niet klopt, want sommige spelers meldden ook sporadische crashes in performance modus. Op dit moment is het dus onduidelijk wat de crashes precies veroorzaakt.

Een andere mogelijkheid is dat gebruikers hun PS5 in een te nauwe ruimte plaatsen, waardoor de console te weinig verluchting krijgt. Zorg er steeds voor dat er genoeg ruimte rondom je PS5 is zodat de console voldoende kan ventileren. Je PlayStation 5 in een nauwe tv-kast plaatsen is dan ook afgeraden.

Maar goed, zonder een officiële mededeling van Square Enix blijft het gissen.

Een reactie achterlaten