fbpx

‘FIFA krijgt nieuwe naam EA Sports Football Club’

FIFA 2

Het lijkt erop dat EA de knoop heeft doorgehakt en zijn voetbalreeks FIFA een nieuwe naam zal geven. Volgens geruchten wordt FIFA binnenkort EA Sports Football Club, kortweg EA Sports FC. De uitgever zou de naam intern alvast goedgekeurd hebben.

VentureBeat journalist Jeff Grubb kwam de nieuwe naam te weten nadat hij verschillende nieuwe handelsmerken van de uitgever zag passeren. In eerste instantie dacht hij dat het ging om een nieuwe feature, zoals een online modus. Al bleek dat fout, want toen hij zijn bronnen raadpleegde, bevestigden die personen dat het wel degelijk de nieuwe naam van FIFA wordt.


Dat het niet meer goed zit tussen voetbalbond FIFA en EA is al langer bekend. EA moet tonnen geld betalen om FIFA in zijn titel te gebruiken en daar heeft de uitgever niet veel zin meer in. Zeker niet nu FIFA de licentiekost nog duurder heeft gemaakt.

De FIFA-benaming staat trouwens los van de andere partnerships die EA afsluit voor zijn voetbalgame. Een naamsverandering betekent dus niet per se dat EA niet langer de echte namen en gelijkenissen van voetballers mag gebruiken. Dat zit in een aparte overeenkomst.

Nu goed, zonder officiële bevestiging van EA blijft het uiteraard een gerucht, al valt niet te ontkennen dat Grubb al heel wat correcte info heeft gelekt heeft.

Een reactie achterlaten