fbpx

FIFA 23 zet voor het eerst vrouw op de cover

FIFA

FIFA 23 wordt de laatste FIFA-game uitgegeven door EA en de uitgever wil er duidelijk iets memorabel van maken. Zo krijgt het nieuwste deel van de bekende voetbalserie eindelijk een vrouw op de cover. En daarmee schrijft EA een beetje geschiedenis.

Al zijn er wel enkele kanttekeningen. Zo heeft EA voorlopig enkel de cover van de Ultimate Edition onthuld waarop Kylian Mbappé van PSG en Sam Kerr van Chelsea prijken. Of ook Kerr ook op de cover van de gewone editie zal staan, blijft voorlopig koffiedik kijken.


Nu Kerr op de cover verschijnt, is het aannemelijk dat Chelsea FC Women en met uitbreiding de volledige Women’s Super League ook in de game present is. Uiteraard konden we in de vorige games ook al aan de slag internationale vrouwenteams, maar het is echt de eerste keer dat er ook echt een vrouw op de cover belandt.

Voor Kylian Mbappé is het trouwens al de derde keer dat hij de box art mag sieren. Volgens EA wordt FIFA 23 de meeste inclusieve game in de reeks ooit. Met nieuwe ervaringen om zowel spelers als fans de beste voetbalbeleving te bieden.

FIFA 23 wordt de laatste voetbalgame van EA met die naam. Vanaf volgend jaar doet EA het zonder de FIFA-licentie en wordt de voetbalgame herdoopt tot EA Sports FC.

Dual Athlete GEN5 UE CROP SOCIAL 1080x1350

Een reactie achterlaten