fbpx

EA verandert definitief de naam van FIFA naar EA Sports FC

EA Sports FC

EA heeft bekendgemaakt dat het de jarenlange samenwerking met FIFA stopzet. EA wil niet langer de dure licentiekost betalen voor de naam. Als gevolg wordt FIFA 23 dit najaar de laatste game in de reeks met die naam. Vanaf volgend jaar gaat de voetbalserie door het leven als EA Sports FC.

Na de release van FIFA 23 in september dit jaar, start EA een nieuw hoofdstuk met de introductie van de EA Sports FC-serie. Volgens de uitgever krijgt de game dezelfde content en features, met 300 licentiepartners in de voetbalwereld. Waaronder de UEFA Champions League, UEFA Europa League, Premier League, Bundesliga en andere.


EA Sports general manager Cam Weber liet al vallen ‘dat alles wat je verwacht, aanwezig zal zijn in de nieuwe reeks’. Dat gaat van alle officiële topclubs tot spelers, toernooien en competities tot zelfs de verschillende modi als Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs en nog veel meer.

De FIFA voetbalfederatie heeft zelf trouwens ook al gereageerd op de aankondiging van EA. FIFA wil vanaf dit najaar nieuwe voetbalgames lanceren met verschillende third-party ontwikkelaars en uitgevers. De eerste komt dit najaar al: World Cup Qatar 2022.

Dat wordt volgens FIFA geen voetbalsim, want tot juli 2023 mag enkel EA die maken. Wat non-simulatie voetbalgames dan precies zijn? Dat is op dit moment niet duidelijk. Krijgen we enkele arcade voetbalgames van de FIFA? Hopelijk volgt snel meer info.

Een reactie achterlaten