fbpx

‘FIFA 23 krijgt cross-play en wordt niet free-to-play’

FIFA 23

De nieuwe FIFA lijkt voor het eerst in de geschiedenis van de voetbalgame cross-play te krijgen. Volgens insider informatie krijgt de nieuwe FIFA ook twee nieuwe WK’s en zet het harder in op vrouwencompetities. De voetbalgame wordt dus niet free-to-play zoals concurrent eFootball.

Het is alweer journalist Tom Henderson die het nieuws brengt. Op website XFire schrijft hij dat dit najaar spelers op PlayStation, Xbox en pc samen of tegen elkaar kunnen spelen in FIFA 23. FIFA 23 introduceert eindelijk cross-play, maar verandert niets aan het betaalmodel. Met andere woorden: FIFA wordt niet free-to-play.


EA’s Hypermotion Technology krijgt ook een stevige upgrade. Zo laat het nieuwe systeem toe om via stadioncamera’s de animaties van spelers tijdens échte wedstrijden vast te leggen. Wat aparte motion capture opnames overbodig maakt. XFire beweert dat EA op die manier 100 keer meer footage heeft kunnen vergaren in slechts 1 voetbalseizoen, dan in de vorige FIFA-games.

Verder zou FIFA 23 de World Cup voor zowel mannen als vrouwen bevatten. En is EA van plan om de licenties voor vrouwencompetities en teams sterk uit te breiden.

Natuurlijk is de info niet officieel bevestigd, dus neem het voorlopig met een korreltje zout. Uitgever EA liet immers ook al uitschijnen dat het wil afstappen van de FIFA-licentie wegens te duur en daarom een naamsverandering voor zijn voetbalgame overweegt.

Een reactie achterlaten