fbpx

Ex-Battlefield devs onthullen destructieve shooter The Finals

Zin in een over-the-top arenashooter waarin je alles kapot kan knallen? Dan is The Finals misschien wel iets voor jou. Het project komt van Embark, een Zweedse studio opgericht door ex-Battlefield-ontwikkelaars. En dat is eraan te zien.

De eerste trailer van de game zit tjokvol vette gunplay en epische destructie. De arena’s in The Finals zijn volledig vernielbaar zoals dat het geval was in Battlefield. Naast de talrijke wapens, ziplines en andere gadgets, kunnen de personages ook overweg met krachtige telekinetische krachten. Althans, daar lijkt het toch op.


Het resultaat is een bliksemsnelle shooter die er ontzettend cool en leuk uitziet. Is ook nodig, want de opzet van The Finals is dat de gevechten uitgezonden worden voor een tv-show. Alleen de spelers die de finale halen, verdienen eeuwige roem.

The Final wordt free-to-play en staat gepland voor release in 2023. Meteen ook de reden waarom hun andere en al even indrukwekkende shooter Arc Raiders, werd uitgesteld. Of The Finals ook battle passes en dergelijk zal bevatten? Allicht, al zijn daar voorlopig geen details van.

Wie de game eerder wil testen op pc, kan zich inschrijven voor de closed alpha die begin volgend jaar plaatsvindt.

Een reactie achterlaten