fbpx

Arc Raiders van ex-Battlefield developers schuift op naar 2023

Arc raiders

Ontwikkelaar Embark Studios heeft zijn shooter Arc Raiders uitgesteld naar 2023. De studio doet dat om zich te focussen op een andere shooter, die nog voor Arc Raiders zal verschijnen.

Zoals je weet is Embark Studios opgericht door ex-veteranen van DICE onder leiding van Patrick Söderlund, de voormalige topman van EA. Volgens een nieuwe blogpost van Söderlund, heeft Embark Studios meerdere projecten in ontwikkeling.


De studio onthulde Arc Raiders tijdens The Game Awards van 2021. De game is een veelbelovende co-opshooter waarin spelers het samen opnemen tegen gigantische mechanische wezens uit de ruimte. Dat project zou dit najaar verschijnen, maar moet nu plaats ruimen voor Project Discovery, een andere team-based shooter.

Volgens Söderlund gaat de ontwikkeling van Project Discovery zo snel, dat het project ondertussen al even ver staat als Arc Raiders. Om de druk wat te spreiden en te vermijden dat de studio twee games kort op elkaar moest lanceren, werd daarom prioriteit gegeven aan Project Discovery.

Opvallend is wel dat er bitter weinig details bekend zijn van de nieuwe game. Al belooft Söderlund binnenkort meer info omtrent de game. Misschien komen we meer te weten tijdens Gamescom?

Om de indrukwekkende trailer van Arc Raiders te zien, kan je hier terecht.

Project Discovery

Een reactie achterlaten