fbpx

Episode 7 van The Last of Us gecensureerd in sommige landen

The Last of Us episode 7

Sinds afgelopen zondag is de zevende aflevering van de HBO-serie The Last of Us te bekijken, al moesten sommige kijkers het doen met net iets minder detail. In sommige landen werd de kus tussen Ellie en Riley immers gecensureerd. Waarom dat gebeurde, is niet duidelijk.

De aflevering, genaamd Left Behind, toont de gebeurtenissen uit de gelijknamige uitbreiding van The Last of Us: Part 1. Left Behind fungeerde als een prequel die de relatie tussen hoofdpersonage Ellie en haar vriendin Riley uitdiept.


Zoals de fans weten is meer aan de hand dan vriendschap, wat resulteerde in een kus tussen beide personages. Opvallend genoeg was die kus niet overal in de wereld te zien: zo knipte de streaming service OSN+ (voor het Midden Oosten en Noord-Afrika) de kus uit de aflevering.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Gezien Naughty Dog vrij progressief is op dat vlak, is het vreemd dat het bronmateriaal niet gerespecteerd werd. Al is het natuurlijk niet duidelijk of de studio – en ook HBO – op de hoogte waren van het knipwerk.

In elk geval is het wel vreemd dat OSN+ deze aflevering wel censureerde, terwijl episode 3 – die de relatie tussen Bill en Frank uitlichtte – volledig ongewijzigd bleef op het streamingplatform. Allicht krijgen de fans uit de regio dus nog een verklaring van HBO.

Als je de aflevering nog niet gezien hebt, zeker kijken. Het acteerwerk van Storm Reid (Riley) is ronduit fantastisch. Misschien zelfs een van beste performances tot nu toe in de serie.

Laat een reactie achter