fbpx

Embracer CEO: ‘Nieuwe studio’s werken aan fantastische projecten’

Tomb raider

Met de overname van Eidos Montreal en Crystal Dynamics heeft de Embracer Group een indrukwekkende deal gesloten. Zo goed zelfs dat de grote baas van gamebedrijf Embracer nu al enthousiast is over de aankomende projecten van de beide ontwikkelaars.

Zoals je weet, kondigde uitgever Square Enix afgelopen maandag aan dat het zijn studios Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal met al hun games verkoopt aan Embracer Group voor 300 miljoen dollar. Volgens CEO Lars Wingefors zijn er al verschillende AAA-games in de maak bij zowel Crystal Dynamics als Eidos Montreal.


Volgens Wingefors zijn de games gebaseerd op geliefde franchises, die nu eigendom zijn van Embracer Group. Natuurlijk weten we al dat één van die games een nieuwe Tomb Raider is die ontwikkeld wordt met Unreal Engine 5.

Wingefors geeft meteen ook toe dat de projecten nog lang niet klaar zijn. Zo vertelt hij dat we de komende twee jaar niet veel grote releases moeten verwachten. Daarna gaat het iets sneller en zullen nog heel wat interessante projecten verschijnen.

Een nieuwe Deus Ex? Of wordt Legacy of Kain nieuw leven ingeblazen?

Een reactie achterlaten