fbpx

Eerste footage van nieuw PlayStation 5 model gelekt

PS5 Slim 1

De eerste foto’s en video van de PlayStation 5 Slim zijn opgedoken. De afbeeldingen werden gepost via het Chinese forum A9VG en tonen het design van het nieuwe PS5-model. Het wordt een gestroomlijndere console die te combineren is met een afneembare disc drive.

Op de foto’s zien we hoe de PS5 Slim een opvallende zwarte sleuf in het midden heeft. Ook is de console een stuk kleiner, aangezien je het toestel met één hand kan dragen. Beide USB-poorten zouden allebei USB-C zijn.


Nadat de foto verscheen, duurde het niet lang voor er een video van de PS5 Slim opdook. Het design in die video ziet er te realistisch uit om fake te zijn. Opvallend is dat het design een disc drive bevat die afneembaar zou zijn. De zwarte gleuf is de scheidingslijn. Zo kan je de onderste helft van de faceplate afschuiven en vervangen.

De kans is reëel dat Sony met dit model de huidige twee PS5-modellen wil vervangen. Sony liet al eerder weten het productieproces van de PS5 te willen stroomlijnen. De huidige twee versies met en zonder schijflezer zouden vervangen worden door één model met verwijderbare disc drive. En het lijkt erop dat deze gelekte PS5-versie hem wordt.

Nu de console gelekt is, kan een officiële aankondiging van Sony niet lang meer op zich laten wachten.  In ieder geval ziet het design er best cool uit. Wat denk jij ervan?

Een reactie achterlaten