fbpx

Eerste details van nieuwe Naughty Dog game gelekt

The Last of Us™ Part II 20200601151154

UPDATE: de Twitter account van leaker RalphsValve is terug online. In een nieuwe tweet vertelt hij dat hij bij zijn verhaal blijft, maar wegens druk van buitenaf geen verdere leaks of details meer zal delen. Al zijn tweets zijn ook verwijderd.

Origineel bericht:


Het is geen verrassing dat ontwikkelaar Naughty Dog druk in de weer is met nieuwe projecten. Volgens een vers gerucht, zou één van die projecten een compleet nieuwe reeks geïnspireerd door de film Moonlight uit 2016. Het zou de eerste game van Naughty Dog met een zwarte personage in de hoofdrol.

Het lek komt ditmaal via RalphsValve op Twitter. De Amerikaan lekte eerder al info van Call of Duty 2022 die ondertussen bevestigd werd door andere bronnen. Of deze details rond Naughty Dog correct zijn? Beschouw de info voorlopig als een gerucht. Opvallend: de Twitter account van de leaker werd meteen na de tweet offline gehaald.

In ieder geval zou Naughty Dog dus werken aan een nieuwe IP voor PS5, met een Afro-Amerikaans personage in de hoofdrol. Vrouw of man? Geen idee. Wat we wel weten, is dat de studio zich voor inspiratie laat leiden door de film Moonlight.

Moonlight is een award-winnende film uit 2016, waarin het verhaal van een personage verteld wordt via drie fases in diens leven, namelijk als kind, dan jeugd en jong-volwassene. Daarbij speelt de exploratie van seksualiteit en identiteit een belangrijke rol. Je kan de trailer van Moonlight hier checken.

Klinkt woke, maar gezien de thematiek van The Last of Us 2, past dit wel binnen het straatje van Naughty Dog. Al moeten we er natuurlijk rekening mee houden dat w niet weten welke aspecten van Moonlight ontwikkelaar Naughty Dog precies wil overnemen. Mogelijk inspireert de studio zich enkel op de vertelstructuur. Ook wat we op gameplayvlak mogen verwachten, is helemaal niet bekend.

Enige wat we voorlopig kunnen doen, is gissen. Tot we meer te zien krijgen natuurlijk.

Schermafbeelding 2021 11 16 om 21.55.04

Schermafbeelding 2021 11 16 om 21.57.49

Een reactie achterlaten