fbpx

Eerste details van de PlayStation 5 Pro gelekt

PS5 Pro

Er zijn nieuwe details opgedoken van de PlayStation 5 Pro, die volgens geruchten door het leven gaat als ‘Project Trinity’. De nieuwe PS5 zou 8K ondersteunen en staat gepland voor een release in november 2024. Ontwikkelaars zouden dit jaar in november al een dev kit krijgen.

Volgens Key To Gaming geeft Sony intern al demonstraties van het toestel om aan te tonen waar de verbeteringen zitten. De PS5 Pro is al in ontwikkeling sinds 2022 en krijgt een werkgeheugen van 18.000 MT/s (MegaTransfers per seconde) en 30 WGP (Workgroup processoren).


Wat performance betreft, richt de PS5 zich op een hogere en stabielere framerate tijdens het afspelen van games in een 4K-resolutie. Daarnaast krijgt de console een 8K-performance mode en verbeterde ray tracing.

Verder meldt Key To Gaming dat de PS5 Pro allicht de laatste hardware release wordt voor Sony tijdens de huidige generatie. Zo zou de PlayStation 6 immers gepland staan voor 2028.

Waar de codenaam Project Trinity vandaan komt? Sony gebruikt vaker namen uit The Matrix voor nieuwe projecten. Zo stond de PlayStation 4 oorspronkelijk bekend als Project Neo en de PlayStation VR headset ging door het leven als Project Morpheus. Wedden dat de PlayStation 6 bestempeld wordt als ‘Project Smith’?

Dit is en blijft een gerucht, dus neem de info met een stevige korrel zout.

Een reactie achterlaten