fbpx

Eerste details van Assassin’s Creed Hexe duiken op

AC Hexe

Terwijl Assassin’s Creed Red ons dit najaar meeneemt naar het feodale Japan, werkt Ubisoft ook aan het mysterieuze Assassin’s Creed Hexe. Hoewel die titel nog ver weg is, zijn de eerste details opgedoken via Insider Gaming. De kregen de eerste gameplay te zien.

Ubisoft verklapte al eerder dat Hexe anders wordt dan vorige Assassin’s Creed-games. Hekserij staat centraal, dus is het geen verrassing dat de titel zich afspeelt in het 16de eeuwse Heilig Roomse Rijk in Centraal Europa.


Insider Gaming schrijft dat de ontwikkeling nog in een beginnend stadium zit. De titel zou pas in 2026 verschijnen op het Unity platform, de nieuwe online hub voor de Assassin’s Creed franchise.

Hexe zou een rechtlijnige structuur krijgen met hier en daar wat sandbox-omgevingen om te verkennen. De titel lijkt dus eerder op de klassieke games uit de reeks. Hoofdpersonage is Elsa, een jonge vrouw met bovennatuurlijke krachten.

Insider Gaming kreeg ook een gameplayfragment te zien. Daarin wordt Elsa achterna gezeten door Pruisische soldaten. Om te ontsnappen, spreekt ze een spreuk uit over een kat. Daarna krijgt de speler de controle over de kat, die een glazen fles omgooit om de soldaten op het verkeerde spoor te brengen.

De hele scène speelt zich af in een stedelijke omgeving, die door Insider Gaming beschreven wordt als duister en akelig. Cool is dat de game gebruik maakt van het Fear-systeem, zoals in de Jack the Ripper uitbreiding van Assassin’s Creed Syndicate. Gezien de game zich afspeelt tijdens de hoogdagen van de heksenjacht, is dat geen slechte keuze.

Hexe wordt dus een Assassin’s Creed titel met lichte horror-elementen. Verwacht alvast meer informatie tijdens de Ubisoft Forward op 10 juni.

Een reactie achterlaten