fbpx

‘Assassin’s Creed Red wordt bloediger dan zijn voorgangers’

AC Red

Vond je Assassin’s Creed Valhalla al bloederig? Hou je dan maar klaar voor Assassins’ Creed Red. De volgende game in Ubisofts actiestealthreeks speelt zich af in het feodale Japan en volgens geruchten bijzonder gorey, met meer bloed en onthoofdingen dan we ooit zagen in de serie.

Gamejournalist Tom Henderson (van Insider Gaming) kreeg nieuwe footage te zien van de game. In Assassin’s Creed Red ga je in het feodale Japan aan de slag als zwarte samoerai Naoe of vrouwelijke ninja Yasuke. Beiden hebben verschillende vechtstijlen met bloedvergieten als gemene deler.


De combat wordt omschreven als gelijkaardig aan die van Valhalla, maar dan met meer visceraal geweld. Zo kan je met de katana aanzienlijke schade toebrengen aan vijandelijke lichamen waardoor de ledematen je rond de oren vliegen.

Al moet je volgens Henderson ook vaak stealthy te werk gaan. Zo kan je opnieuw door hoog gras sluipen, in bosjes gaan liggen en zelfs fakkels doven vanop een afstand. Om dan in het donker geruisloos toe te slaan.

In de footage zag de journalist ook een hideout of thuisbasis die je als speler zelf kan inrichten. Daarin vind je een onder andere een wapenkamer en altaar. In tegenstelling tot Valhalla kan je ook de lokatie van je hideout zelf bepalen.

Assassin’s Creed Red zou gepland staan voor dit najaar en samen met Assassin’s Creed Infinity onthuld worden. Dat is een digitale live-service hub vanwaaruit je alle toekomstige Assassin’s Creed-games kan opstarten.

Een reactie achterlaten