fbpx

Assassin’s Creed Infinity komt eind 2024 samen met Assassin’s Creed Red

AC Infinity

Er circuleren al een tijdje geruchten over Assassin’s Creed Infinity een live service hub voor Ubisofts historische franchise. Maar hoe gaat dat specifiek in zijn werk? Dankzij een nieuw bericht van Insider Gaming weten we meer.

Volgens gamejournalist en betrouwbare leaker Tom Henderson wordt Infinity een centrale hub voor de franchise, waaraan elke toekomstige game gelinkt wordt. Titels als Assassin’s Creed Red, Hexe en zelfs Invictus kan je rechtstreeks vanuit de hub opstarten.


Henderson beweert een demo gezien te hebben, waarbij je vanuit de hub binnen enkele seconden een Assassin’s Creed-game opstart. De game gaat verder op hetzelfde punt waar je de vorige sessie hebt afgesloten, zoals Quick Resume op Xbox. Vermoedelijk kan je ook even snel tussen verschillende titels wisselen.

Het hoofddoel van Infinity is een live service ervaring aanbieden. Zo bevat Infinity een in-game shop, waar je cosmetische items kan kopen voor verschillende Assassin’s Creed-games.

Daarnaast biedt Infinity een Synchronisation feature, waarmee spelers toegang krijgen tot verschillende nieuwe missies voor elke game. Tegen betaling. In se zijn dat battle passes met een verhaal, die spelers de optie geven om allerlei cosmetische uitrustingen te verdienen voor de personages.

Het doel van Ubisoft is om de Infinity hub dit najaar samen met Assassin’s Creed Red te lanceren. Vervolgens wil Ubisoft tweejaarlijks een nieuwe Asassin’s Creed uitbrengen. Tussendoor verschijnen kleinere ervaringen in de hub zoals events, uitbreidingen of kleinere projecten.

Na Assassin’s Creed Red dat zich afspeelt in het feodale Japan, staat de multiplayergame Invictus gepland voor 2025 en erna zou Assassin’s Creed Hexe volgen in 2026.

Daarnaast werkt Ubisoft aan heel wat andere Assassin’s Creed-projecten. Zo is er remake van Assassin’s Creed IV: Black Flag in de maak (project Obsidian), een game die zich afspeelt in India, het Azteekse rijk en de regio rond de Middellandse Zee (Project Nebula) en Project Raid, een co-op PvE game voor 4 spelers.

O ja, en dan zou Ubisoft nog werken aan een remake van een oude Assassin’s Creed-game ook. Misschien de allereerste game? Of Assassin’s Creed 2?

Een reactie achterlaten