fbpx

Eerste bericht van defecte PlayStation 5 duikt op

PS5

Release van nieuwe hardware gaat doorgaans gepaard met allerlei kinderziektes. Bij de launch van de PlayStation 5 en Xbox Series X is dat niet anders. Media, YouTubers en influencers van allerlei soort zijn al een tijdje met de console aan de slag en de eerste verhalen van defecte toestellen lopen binnen. In dit geval gaat het om een PS5.

Zo bericht de Amerikaanse YouTuber ACG (echte naam: Jeremy Penter) op Twitter dat zijn console 100% dood is.


Penter vertelt dat hij verschillende keren een database rebuild moest doen, nadat hij een externe HDD aan de PS5 gekoppeld had. Dat deed hij om PS4-games op te slaan en af te spelen tijdens het testen. Dat leidde uiteindelijk tot een fatale systeemfout waarna zijn PS5 geen teken van leven meer gaf.

Hoewel Penter ook Sony Support heeft geraadpleegd, kreeg hij het probleem zelfs met ondersteuning niet opgelost. Het is dus niet duidelijk waarom de console uiteindelijk sneuvelde.

Anderen gebruikers laten ondertussen ook weten dat de console in Sleep Mode zetten terwijl Spider-Man Remastered op de achtergrond draait, het probleem van een database rebuild ook veroorzaakt. Misschien best niet doen dus…

Een reactie achterlaten