fbpx

EA wil geen Star Wars: Battlefront 3 maken omdat licentie te duur is

Wacht je op een nieuwe Star Wars: Battlefront? Hou je adem er niet voor in, want EA heeft schijnbaar alle plannen voor Battlefront III in de prullenbak gekieperd. Ontwikkelaar DICE had het project voorgesteld, maar EA weigert toestemming te geven. Reden: de Star Wars-licentie is te duur geworden.

Volgens insider Tom Henderson had DICE had enkele ideeën voor een Battlefront III gepitcht bij EA. De uitgever gaf voor geen enkele de goedkeuring omdat  de Star Wars-licentie een stuk duurder is geworden. Daardoor zou ‘EA zo’n 20% meer verkoop moet maken om dezelfde omzet te genereren’. En dat vindt de uitgever een struikelblok.


De Amerikaanse Henderson die in het verleden verschillende geruchten kenbaar maakte, is ondertussen uitgegroeid tot een betrouwbare klokkenluider. Hij kreeg in dit geval de tip van een anonieme ex-ontwikkelaar bij DICE zelf.

Hoewel je geen nieuwe Battlefront moet verwachten, bevestigt Henderson wel dat EA momenteel werkt aan twee singleplayer games binnen het Star Wars universum. Dat zijn wellicht Star Wars Jedi: Fallen Order 2 en de nieuwe titel van Motive Studios.

Misschien maar goed ook dat er voorlopig geen derde Star Wars: Battlefront komt,  gezien de launch van deel 2 heel wat controverse veroorzaakte door de overload aan microtransacties.

Niet onbelangrijke voetnoet: ook Ubisoft Massive werkt aan een openwereld Star Wars game die wellicht onthuld wordt tijdens de Video Game Awards op 9 december. Wij zijn alvast benieuwd. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten