fbpx

EA werkt aan maar liefst drie nieuwe Star Wars games

Star Wars jedi fallen order 2

EA mag dan geen exclusiviteit meer hebben op het maken van Star Wars-games, toch geeft de uitgever de licentie niet op. EA heeft bevestigd dat ontwikkelaar Respawn Entertainment – bekend van Titanfall en Apex Legends – maar liefst drie Star Wars-games in de pijplijn heeft.

Een van die titels is de sequel op Star Wars Jedi: Fallen Order, die het avontuur van de jonge Jedi Cal Kestis verder zet. Zoals de eerste game, is ook de sequel in handen van game directer Stig Asmussen, die meewerkte aan verschillende God of War-games. Volgens geruchten zou de game zelfs nog dit najaar verschijnen.


Een tweede team werkt aan een Star Wars first-person shooter, onder leiding van Peter Hirschmann als game director. Hirschman was eerder aan de slag bij LucasArts als vicepresident van ontwikkeling en uitvoerend producent van de Star Wars: Battlefront games. Het team achter deze shooter vergaarde al succes met Medal of Honor VR. Al zou de game geen VR-titel zijn. En misschien belangrijker: ook geen Battlefront 3.

Ten slotte werkt een derde team bij Respawn aan een Star Wars strategiegame. De titel wordt ontwikkeld in samenwerking met Bit Reactor. Dat is een studio die onlangs opgericht werd door veteranen van Firaxis Games (XCOM en Civilization).

Vince Zampella, de oprichter van Respawn en tevens de vroegere bezieler van de Call of Duty-reeks heeft de leiding.

Daarnaast werkt ook Ubisoft aan een Star Wars openwereldgame. Kortom, een tekort aan Star Wars-games zullen er de komende jaren niet zijn.

Een reactie achterlaten