fbpx

EA stelt nieuwe Need for Speed uit voor ontwikkeling Battlefield 6

battlefield 2021

Er komt dan toch geen nieuwe Need For Speed dit najaar. EA heeft de release van next-gen racegame uitgesteld omdat het ontwikkelingsteam mee moet helpen aan de nieuwe Battlefield. Battlefield 6 zal dit najaar volgens EA alle registers opentrekken en daarom is het nu alle hens aan dek.

De nieuwe Battlefield zou volgens EA de grenzen van de shootergame grondig verleggen. Zo kan je deelnemen aan online veldslagen met maar liefst 128 spelers in maps waar je zo goed als alle gebouwen met de grond gelijk kan maken. Normaal was EA DICE de enige ontwikkelaar voor de shooter, maar sinds kort werkt ook Criterion mee aan de game.


Laura Miele, de Chief Studio Officer bij EA, maakte het nieuws bekend in een interview met Polygon. Naar verluidt kreeg Criterion de opdracht om de ontwikkeling van Need for Speed op een lager pitje te zetten, zodat de studio zijn focus kon verschuiven naar Battlefield 6. Met deze herstructurering wil EA allicht zeker zijn dat Battlefield 6 dit jaar nog in de rekken belandt.

Nadeel is dat Need for Speed daardoor naar 2022 schuift. Al is Laura Miele er zeker van dat dit de juiste beslissing was:

“Criterion werkte mee aan Battlefront en verschillende voorgaande Battlefield-games. De studio heeft een goede werkrelatie met DICE, dus ik ben ervan overtuigd dat dit een win-winsituatie is voor zowel Criterion als Battlefield 6.”

Tegelijkertijd wil Miele de Need for Speed fans gerust stellen, want de game wordt niet uit het oog verloren. Wanneer de ontwikkeling van Battlefield 6 rond is, zou Criterion de draad weer oppikken. Al moeten we ook onthouden dat EA onlangs Codemasters in zijn rangen gevoegd heeft. Die studio is bekend van de Dirt reeks en lust wel pap van racegames. Zou het mogelijk zijn dat Codemasters verdere ondersteuning biedt bij Need for Speed?

Alles weten over Battlefield 6? Check hier alle laatste nieuwtjes!

Een reactie achterlaten