fbpx

EA bevestigt: nieuwe Battlefield wordt cross-gen

Battlefield

Goed nieuws voor wie nog geen next-gen console heeft en aan de slag wil met de nieuwe Battlefield. EA bevestigt dat de nieuwe shooter van DICE dit najaar ook gewoon naar de PS4 en Xbox One komt. De shooter werd tot nu gepromoot als een next-gen only game, maar komt ook gewoon naar current-gen consoles.

EA deelde het nieuws tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Zo bevestigde de uitgever dat de nieuwe Battlefield geen next-gen exclusive wordt, hoewel dat eerder zo meegedeeld werd. De game verschijnt gelijktijdig op PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One en pc.


Vanzelfsprekend kreeg EA CEO Andrew Wilson de vraag of de kwaliteit van de next-gen versie moet inboeten door de release op oudere hardware. Volgens Wilson is dat niet het geval. De next-gen versies zouden het tech-team van DICE immers pushen om nog meer uit de oude hardware te halen. Tegelijkertijd zorgt een upgrade van de Frostbite Engine voor veel meer mogelijkheden op next-gen consoles. Een win-win situatie volgens Wilson.

Dat Battlefield een cross-gen titel wordt, is geen verrassing. Als EA een PS4/Xbox One versie zou overslaan, zou de uitgever heel wat sales missen. Door het nijpende tekort aan next-gen consoles, blijven de PS4 en Xbox One voor veel gamers het primaire platform.

Op PS4 en Xbox One zal er minder destructie, minder grafische pracht en minder spelers mogelijk zijn, maar als we EA mogen geloven zal Battlefield ook op de oudere consoles vlot zal draaien. Wij zijn alvast benieuwd naar de onthulling van de game in juni.

Een reactie achterlaten