fbpx

E3 opent zijn deuren voor het grote publiek

’s Werelds bekendste gameconferentie,de Electronic Entertainment Expo of kortweg E3, verwelkomt nu ook het gewone publiek. De vakbeurs was voorheen enkel toegankelijk voor media en professionals uit de sector, maar gooit het roer om vanaf dit jaar. Er zijn zo’n 15.000 tickets voorzien voor het gewone publiek.

Enige nadeel: de prijs voor een ticket is enorm duur. De eerste duizend verkochte tickets gaan van de hand voor 150 dollar of 140 euro. Daarna tel je maar liefst 250 dollar of 235 euro neer. En dan heb je nog geen hotel en vliegtuigticket naar Los Angeles. Een reusachtig verschil met Gamescom, waar een dagticket zo’n 20 euro kost. Al moet je er wel de toxische walm van de beurshallen en ook de talrijke bezwete Duitsers bijnemen.


Volgens organisator ESA ligt de idee al een tijdje op tafel. Aangezien E3 Live, een aparte E3-beurs voor de consument, vorig jaar een groot succes was, opent de beurs dit jaar gewoon zelf de deuren voor het grote publiek.

Dat steeds meer uitgevers kiezen voor een eigen evenement, heeft er ongetwijfeld ook mee te maken. EA had vorig jaar bijvoorbeeld EA Play, wat het dit jaar opnieuw organiseert, en ook uitgever Activision koos ervoor om geen enorme booth op poten te zetten in de beurshallen. Geen deelname van de uitgevers resulteert natuurlijk in nihil inkomsten voor de E3-organisatie. En dus gaan ze de dollars elders zoeken.

De voorverkoop van tickets begint op 13 februari, dus als je naar E3 wil, is snel zijn de boodschap.

Een reactie achterlaten