fbpx

Dying Light 2 map is 4 keer groter dan die van de originele game

Dying Light 2

De wereld van Dying Light 2 is volgens ontwikkelaar Techland maar liefst vier keer groter dan die van de eerste game. Bovendien biedt het level design een pak meer verticale routes dan zijn voorganger. Een perfecte speeltuin voor de Parkour-liefhebbers onder ons dus.

Het nieuws werd gedeeld door Łukasz Burdka, Senior Technology Programmer, in een recent interview met WCCFTech. “We schatten dat de map van de sequel ongeveer vier keer zo groot is als die in de originele game,” vertelt Burdka. “Al schiet die vergelijking wat te kort. Zo is de map van Dying Light 2 ontworpen met veel meer verticale routes en opties voor exploratie. Om die reden voelt de stad veel groter aan dan ze werkelijk is.”


Hoewel de map veel groter is, blijft het verhaal in de tweede game ongeveer even lang. “Als je enkel het verhaal speelt, zal je er zo’n 20 uur over doen,” vertelt Lead Game Designer Tymon Smektała. “Wil je alles zien wat de game te bieden heeft? Dan mag je dat toch wel maal 2 of 3 doen. De proloog duurt bijvoorbeeld al 7 tot 8 uur als je er alles wil ontdekken.”

Iets wat de lengte van de game ook goed zal doen, zijn dynamic encounters. Zo zal je op je weg spontane events tegengekomen. Denk bijvoorbeeld aan burgers die hulp nodig hebben of bandieten die je proberen te overvallen. De crew loste daarover geen specifieke details, maar deelde wel mee dat er heel wat verhalen te ontdekken vallen in de wereld van Dying Light 2.

Verder bespreekt het team de overgang van PS4 en Xbox One naar next-gen, maar ook de lessen die de studio trok uit de gevaren van een te ambitieuze visie, zoals bij de launch van Cyberpunk 2077.

Dying Light 2 heeft nog geen officiële releasedatum, maar we hopen dat daar snel verandering in komt.

Een reactie achterlaten