fbpx

Dure DualSense Edge heeft minder batterijduur dan gewone controller

Dualsense edge 1

De gloednieuwe DualSense Edge controller voor PS5 is een cutting eu… edge stukje technologie, al komt dat wel met wat nadelen. Eentje daarvan is de hoge prijs, het andere is de batterijduur van Sony’s procontroller. Die is namelijk korter dan die van de gewone PS5-controller.

De eerste impressie van de nieuwe controller komt van The Verge, die een uitgebreide hands-on publiceerde. Zo bespreekt de website de programmeerbaarheid van de controller, alsook de aan te passen knoppenconfiguratie. En die features zorgen voor een hoger energieverbruik.


Hoewel The Verge zelf de batterijduur niet heeft kunnen testen, vroeg het aan Sony hoe het zat. De journalist kreeg een statement van Sony waarin staat dat de autonomie enigszins korter is omdat er veel meer features in dezelfde designvorm gepropt zijn. Sony wilde immers ‘een goede balans tussen draadloze speelduur en krachtige high-performance features’.

Of met andere woorden: een langere batterijduur vergde een grotere of krachtigere batterij, wat het design allicht niet ten goede kwam. In ieder geval heeft The Verge de andere features van de controller wel uitgebreid getest. En het is duidelijk dat de triggers en touch pad meer grip bieden dankzij alle mini-PlayStationsymbolen op het oppervlak. Ook is de grip aan de onderkant nu van rubber in plaats van plastic.

De knoppen werken volgens The Verge even goed, al zijn ze iets iets stiller. En dankzij de nieuwe Function knopjes onder de sticks, kan je verschillende controller profielen instellen. Merk trouwens op dat je de thumbsticks kan verwisselen en zelfs de volledige stick er helemaal kan uitschuiven en verwisselen.

Cool is dat een LED-configuratie onder het touchpad aangeeft welk profiel momenteel geselecteerd is.

De DualSense Edge controller is verkrijgbaar vanaf 26 januari voor 239,99 euro. Je kan een pre-order plaatsen via de PlayStation Direct website.

Een reactie achterlaten