fbpx

Dr Disrespect wil eigen gamestudio opstarten

Dr Disrespect

De befaamde streamer Dr Disrespect (echte naam: Guy Beahm) is van plan om een eigen gamestudio op te richten. Althans als we een vacature op zijn Champions Club website mogen geloven. Doel van het project is om samen te werken met verscheidene ‘mega-influencers’ om zo hun droomgame te creëren.

Het is duidelijk dat Dr Disrespect nog een hoop werk heeft vooraleer hij dat kan waarmaken. In zijn studio, voorlopig zonder naam, is er voorlopig enkel de positie van studiohoofd. De beschrijving van de job die volgens de streamer een ‘life changing opportunity’ is, geeft een idee van de wijze waarop de studio zal werken:


Zo moet je als hoofd van de studio vooral partnerships aangaan met andere influencers om zo ‘samen de ultieme droomgame te maken’. De games zullen volgens de vacature ontwikkeld worden door de studio zelf of uitbesteed worden aan andere indie ontwikkelaars.

Samenerkingen met influencers is vooral onderdeel van de marketingstrategie, maar over de eigenlijk ontwikkeling wordt weinig gezegd. Verder worden er ook microtransacties en esports vermeld. Geen verrassing: Dr Disrespect wil zich duidelijk vooral richt op free-to-play shooters.

Of het werkelijk kan lukken? Dat valt nog te zien. Voor hij Dr Disrespect werd, werkte Guy Beahm als level designer bij Activision. Maar om zelf uit het niets een game te gaan creëren, daarvoor is heel wat budget nodig. En niet te vergeten: developers.

Misschien het gewoon bij streamen houden?

Een reactie achterlaten