fbpx

Dit zijn onze vijf beste PlayStation VR-momenten

Volgende maand lanceert Sony zijn PlayStation VR. Maar wie nog nooit de headset op het hoofd heeft gezet, kan onmogelijk weten wat hij mist. Om dat euvel te verhelpen, kan je de komende weken Sony’s VR-headset op verschillende locaties in België en Nederland testen. Invader werd uitgenodigd in Antwerpse pop-up store waar we achter gesloten deuren een shitload aan VR-games mochten testen. Dit zijn onze vijf coolste momenten die ons doen geloven dat VR wel degelijk de toekomst van gaming is.

ocean-descent-1024x576


5. Haaien temmen in Ocean Descent (VR Worlds)

Ocean Descent is een zogenaamde VR experience: hier moet je niet veel spelen, maar beleven. In een duikkooi zak je in de oceaan. De zeedieren zwemmen sierlijk voorbij en de kleurrijke onderwaterwereld is écht goed gemaakt. Op het diepste punt ontmoet je de koning van de oceaan: een mastodont van een witte haai. Het beest heeft het op jou gemunt en zet de aanval in op de ijzeren kooi. Hoewel je gezond verstand schreeuwt dat het virtueel is, breekt het angstzweet je uit. De ideale game om hulpeloos gillende (groot)moeders vast te leggen en op YouTube te verspreiden.

until-dawn-rush-of-blood-image-03

4. Krijsende varkens in Until Dawn: Rush of Blood

Deze spin-off van horrorgame Until Dawn ruilt het narratieve plot in voor een krankzinnige achtbaanrit. Gewapend met twee PlayStation Move-controllers die onze virtuele pistolen vertolken neem je plaats in een mijnwagentje en duik je het goorste spookhuis binnen. Wat begint als een jolige kermisattractie evolueert naar een verdraaide rit door de hel. Opengereten varkenskarkassen die plots oorverdovend beginnen te krijsen? Een angstaanjagende reuzenclown die je wil opvreten? Tientallen psychopathische freaks die je moet omleggen vooraleer ze je verscheuren? Deze geschifte en beangstigende horrorrit is een verdomd goede reden om PlayStation VR in huis te halen.

ls_getaway_02_1436198682

3. Explosieve achtervolging in The London Heist (VR Worlds)

Vanop de eerste rij de actie meemaken, daar draait het allemaal om in The London Heist. Je rijdt mee met een breed gebouwde gangster. Terwijl hij met je praat, kan je zowat alles vastgrijpen en bepotelen in de auto. De twee Move-controllers zijn jouw handen en reageren verbazingwekkend accuraat op je bewegingen. Lang duurt de verkenning niet, want de Russische maffia zit je op de hielen en schiet met plezier op je voertuig. Je chauffeur werpt je een Uzi toe, waarna een heftige achtervolging begint. De gameplay met het machinepistool is ronduit fantastisch. Intuïtief herlaad je het wapen alsof het een echt exemplaar betreft. Vijanden van moto’s knallen en SUV’s in de fik schieten was nog nooit zo indrukwekkend. 

rigs-mcl-sony-morpheus-ps4-e3-2015-6

2. Slam dunk in RIGS Mechanized Combat League

Uniek in het aanbod van Sony is RIGS, een futuristische sporttitel waarin je eerst andere spelers moet afknallen om op te laden en vervolgens te scoren door zelf door een ring te springen. Het mikken is bijzonder: om goed te richten moet je kijken in de richting van je doelwit en hier en daar wat bijsturen met de joystick. Het is even wennen, maar het voelt al snel natuurlijk en goed aan. Wat RIGS nog specialer maakt is dat je plaatsneemt in een Transformer-achtige robot. Met een klein sprongetje vlieg je onmiddellijk een vijftal meter in de lucht. Niet alleen één van de vermakelijkste launchtitels voor PlayStation VR, maar tegelijk grafisch de meets indrukwekkende.

a-first-look-at-batman-arkham-vr-gameplay-696x464

1. Detective spelen in Batman: Arkham VR

Dit is de meest awesome PS VR-demo van het moment. Omdat we hier écht het Batman-pak mogen aantrekken en omdat ontwikkelaar Rocksteady het anders aanpakt op gameplayvlak. In Batman: Arkham VR moet je plaatsen delict als ’s werelds beste detective (sorry, Sherlock) vakkundig onderzoeken. Met de hulp van een vernuftig memory playback-systeem kan je de moord op Nightwing herbeleven. Zo kan je de moord vanuit alle mogelijke hoeken bekijken om zo aanwijzingen te vinden. Bijzonder origineel en zo indrukwekkend dat VR niet anders dan de toekomst van gaming zal worden. Wil je meer over Batman: Arkham VR lezen? Check dan onze volledige hands-on!

 

Een reactie achterlaten