fbpx

Dit zijn de meest gedownloade PlayStation-games van 2022

PS5 top downloads 2022

2022 zit er definitief op, dus is het tijd voor lijstjes. Sony heeft bekendgemaakt welke games vorig jaar het vaakst zijn gedownload op de PlayStation Store. Geen echte verrassingen hier: alweer Call of Duty, FIFA en ook God of War Ragnarök voeren de lijsten aan.

Sony deelde de lijsten van de top PlayStation Store downloads op zijn PlayStation Blog. Altijd interessant, want het toont de verschillen tussen PS4 en PS5 als die tussen de VS en Europa.


Op PlayStation 5 werd Call of Duty: Modern Warfare 2 het vaakst gekocht. Althans in de VS. In Europa moet Call of Duty die eerste plaats afgeven aan FIFA 23. God of War Ragnarök is ook een sterkhouder: Kratos en zoon staan op de 2e plaats in de VS en op nummer 3 in Europa.

Opvallend: publieksfavoriet Elden Ring eist in beide regio’s de vierde plaats op, wat als nieuwkomer best een sterke prestatie is.

PS5 games 2022

Op PlayStation 4 zien we een gelijkaardig trend: Call of Duty: Modern Warfare 2 is de populairste in Amerika, terwijl FIFA 23 in Europa de koploper is. Frappant: op PS4 doet Grand Theft Auto V het na 10 jaar nog steeds ontzettend goed. In Europa verkocht GTA V op PS4 zelfs beter dan Call of Duty.

Ook God of War Ragnarök scoorde op PS4 niet goed. In Europa krijgt Kratos maar een 15e plaats toebedeeld. Zelfs The Witcher 3 deed het beter, al zal de Netflix-serie en de lage prijs van de game daar voor iets tussenzitten.

PS4 games 2022

Sony deelde ook de meest populaire free-to-play games op zowel PS4 als PS5. En verrassing: Fall Guys blijkt zowel bij ons als in Amerika de meest gedownloade free-to-play titel. De top 3 wordt verder ingevuld door Call of Duty: Warzone en Fortnite.

free to play games 2022

Een reactie achterlaten