fbpx

Dit zijn de meest gedownloade PlayStation games van 2020

The Last of Us: Part II

2020 was een kutjaar, maar voor PlayStation-gamers best een fantastisch gamejaar. Via de PlayStation Blog heeft Sony de top-10 gedeeld van meest gedownloade games op PS4 en PS5, zowel in de VS als Europe. En dat levert leuke inzichten op.

In Europa is FIFA heer en meester op PS4, terwijl in de VS Call of Duty de lijst aanvoert. Frappant: GTA V werd ook in 2020 als een gek gedownload. Rockstars openwereldgame staat maar liefst op de tweede plaats in de VS. In Europa is dan weer geen spoor te vinden van Ghost of Tsushima ondanks de goede reviewscores.


De volledige top-10 op PlayStation 4 ziet er zo uit:

PS4 1

PS4 2

Interessant om te zien in Amerika is dat Ghost of Tsushima het beter doet dan The Last of Us Part 2, hoewel die laatste beduidend meer awards binnenhaalde.

Op PlayStation 5 ziet de top 10 in Europa en de VS er vrij gelijkaardig uit. Call of Duty: Black Ops Cold War werd het vaakst gedownload, gevolgd door Spider-Man: Miles Morales en Assassin’s Creed: Valhalla.

PS5 1

PS5 2

Overal het algemeen valt op dat Amerikanen net iets vaker voor narratieve games kiezen, terwijl Europeanen vaker voor competitieve games gaan. Komen deze ranglijsten overeen met jouw voorkeuren? Laat het weten in de comments!

Een reactie achterlaten