fbpx

“Dit jaar geen nieuwe Call of Duty wegens ontwikkelingsproblemen”

Vanguard

Er is een opvallend gerucht opgedoken over de nieuwe Call of Duty. Zo zou Call of Duty: Vanguard die terug gaat naar WOII volgens insiders doorschuiven naar volgend jaar. Dit najaar zouden we wel een remaster krijgen van de originele Modern Warfare 2 multiplayer. Natuurlijk blijven het geruchten, dus neem de info met een korreltje zout.

Het was TheMW2Ghost die voor het eerst op de proppen kwam met het gerucht. Volgens enkele bronnen van de insider zou de ontwikkeling van Call of Duty: Vanguard bij Sledgehammer Games geplaagd zijn door problemen. Zo erg zelfs, dat een release in 2021 onmogelijk zou zijn.


Opvallend genoeg bracht bekende Call of Duty insider Tom Henderson hetzelfde verhaal naar buiten. Hij noemde Vanguard een regelrechte ramp en voorspelt dat de game uitgesteld zou worden. Daarnaast dropte hij dat de titel ontworpen is als cross-generation game, maar erg enorm nadelig is op next-gen consoles.

Als de ontwikkeling van Vanguard effectief in het slop zit, zal Activision zijn best doen om met een alternatief te komen. Al heeft de uitgever volgens Twitter-gebruiker SoapKai al een plan. Zo wil Activision een remaster van de originele Modern Warfare 2 multiplayer op de markt gooien. Opvallend genoeg moest SoapKai de tweet offline halen na een DMCA-klacht (schending van auteursrecht) van Activision.

In zijn originele tweet vertelde SoapKai dat Vanguard in zijn huidige staat niet uitgebracht kan worden in 2021. Om die reden zou ontwikkelaar Sledgehammer Games opnieuw een ondersteunende rol krijgen, waarschijnlijk om Infinity Ward te helpen met Call of Duty 2022. Dit jaar zou bijgevolg Call Of Duty: Modern Warfare 2 Multiplayer Remastered verschijnen.

Of het hele verhaal waar is? Daar hebben we natuurlijk het raden naar. Het is in ieder geval interessant dat Actvision de tweet van SoapKai offline liet halen. Als we Tom Henderson mogen geloven, gebeurt dat alleen als een deel van de informatie effectief klopt.

Wat denk jij ervan? Zou jij een remaster van de Modern Warfare 2 multiplayer spelen?

Een reactie achterlaten