fbpx

Distributeur bevestigt: PlayStation 4K komt in 2016

De nieuwe en krachtigere PlayStation 4 – die voorlopig door het leven gaat als PlayStation Neo 4K – komt dit najaar uit. Dat heeft de Franse mediadistributeur Innelec Multimédia laten weten in zijn jaarrapport. Het bedrijf is distributeur van Sony, Nintendo en Microsoft en heeft dus enige geloofwaardigheid als bron. Opvallend: de console zou nog voor de PlayStation VR verschijnen, dus voor oktober.
Dit stond in het rapport te lezen:
The fiscal forecast for 2016/2017 should be pushed by the videogame industry, during the first semester, with the arrival of the PS4 Neo 4K, an evolution of Sony’s PS4 console with new features and the release in October 2016 of the virtual reality handset the Sony VR.
Volgens Innelec zou de PlayStation Neo 4K tussen 31 maart en oktober moeten uitkomen. Vroeger dan we verwacht hadden. Het nieuws werd nog niet officieel bevestigd door Sony, dus moeten we dit nog alsnog als een gerucht bestempelen. Ook de naam PS4 Neo 4K kan nog steeds een voorlopige projectnaam zijn. Verwacht alvast meer nieuws op de E3.
Dat er een nieuwe versie van de PS4-console komt, staat zo goed als vast. Die wordt krachtiger dan de huidige PS4 en zal developers in staat stellen hun game in 4K-resolutie aan te bieden. Lees er hier alles over.
Wie het volledige jaarrapport van de mediadistributeur wil lezen, kan terecht op de Franse financiële site Boursier waar Inelec het persbericht postte.

REACTIES (2)

  1. We gaan dus een PS neo nodig hebben om VR te kunnen spelen op PS. Sloebers.

    • Ik zou denken dat we daarvoor de tussenstukken nodig hebben die meegeleverd worden met de PS VR en dat deze niet nodig zijn als je de PS Neo hebt. Anders wordt VR ook voor PlayStationgebruikers een dure hobby.

Een reactie achterlaten