fbpx

HPTO

Nog meer details over PS4K duiken op

De nieuwe PlayStation 4 die Sony in de maak heeft, is een hot-topic. Journalisten proberen elk detail los te peuteren over de zogenaamde PlayStation 4K en sommigen slagen in hun opzet. De website Giant Bomb bijvoorbeeld kon hardware specificaties en andere details loskrijgen bij verschillende anonieme bronnen.

De PlayStation 4K (of PS4.5) kreeg bij Sony de werktitel NEO. Concreet zal deze nieuwe PlayStation op een hogere kloksnelheid draaien, een verbeterde GPU krijgen en een hogere bandbreedte op vlak van geheugen. Hieronder een vergelijkende tabel van de specificaties:


PS4K specificaties

Interessant is dat Sony een onderscheid zal maken tussen twee types games: die titels die op de standaard PS4 werken en de games die gebruik maken van de extra kracht van de nieuwe PS4. Sony wil echter geen verdeeldheid creëren bij zijn consumenten: de documenten zeggen dat elke game vanaf oktober 2016 een basismodus moet bevatten die op de oudere consoles draait én een NEO-modus voor de PS4K. De NEO-modus staat ontwikkelaars toe om een hogere framerate, grafische verbeteringen aan te brengen en eventueel 4K-ondersteuning. NEO-only games zijn volledig uit den boze en online multiplayers blijven een gedeelde ervaring tussen beide consolevarianten.

De NEO-versie zal de huidige PlayStation 4 dus niet vervangen. Het toestel zal naast het originele model bestaan en dezelfde gebruikersomgeving ondersteunen.

Tot slot vermeldt Giant Bomb dat oudere titels ook de NEO-modus kunnen krijgen. Ontwikkelaars kunnen zelf kiezen of ze visuele verbeteringen via een patch beschikbaar willen stellen voor de PlayStation 4K. Details over een mogelijke releasedatum zijn er niet, maar de kans is reëel dat de nieuwe console samen met de PlayStation VR in oktober gelanceerd wordt.

REACTIES (2)

  1. fgras

    Ik ben benieuwd of het ook verbeteringen zal bevatten wanneer je niet over een 4K tv beschikt.

    • Yannick Van Hoorde

      Hogere framerate, sneller inladen van textures en betere draw distance lijken mij het meest waarschijnlijk. Het document benadrukt ook dat devs eventueel 4K kunnen integreren, dat wil dus zeggen dat ze niet verplicht zijn om het te doen.

Een reactie achterlaten