fbpx

EA verklaart waarom Battlefield 2042 geen singleplayer heeft

Battlefield 2042

Tijdens de onthulling van Battlefield 2042 werd al gauw duidelijk dat de shooter geen singleplayer krijgt. Voor sommige spelers een groot gemis, voor anderen heuglijk nieuws. De campaign achterwege laten was echter een bewuste keuze van DICE, zodat ze zich helemaal konden focussen op de multiplayer.

In een interview met Gamesradar verduidelijk Oskar Gabrielson, hoofd van ontwikkelaar DICE, dat de campaign geschrapt werd, zodat de studio zich kon toeleggen op multiplayer-ervaring:


“That decision has allowed us to focus our efforts and really deliver on a number of quality-of-life improvements, and that’s a really important thing for us. We’ll still be able to deliver a compelling narrative within the world that we’re building.”

De game heeft volgens Gabrielson wel degelijk een narratief aspect, dat samen evolueert met de live service. Een beetje vergelijkbaar met Warzone in Call of Duty. Een verhaal dat verteld wordt via de multiplayer dus.

Toch biedt Battlefield 2042 volgens Gabrielson meer opties, gezien de game ook een singlepayerversie van de All-out Warfare modus bevat. Die dropt je in een veldslag met computergestuurde vijanden en/of teamgenoten. Via deze modus verdien je eveneens XP en kan je nieuwe uitrusting ontgrendelen.

Op die manier kan je met vrienden in co-op of met AI-strijdmakkers op je eentje Battlefield 2042 spelen. Volgens de makers is het de perfecte manier voor nieuwkomers om te oefenen.

Als de bots het gedrag van menselijke spelers kunnen overnemen, lijkt dit inderdaad nog niet zo’n slecht idee. Wat denk jij? Een goed alternatief voor een campaign?

Afgelopen week werd Battlefield 2042 eindelijk onthuld met een vette trailer. De shooter wordt multiplayer only en verschijnt op 22 oktober.

Een reactie achterlaten